Egészségügy

Csökkent az öngyilkosságok száma

Jelenleg Magyarországon 18 szolgálat hatszáz emberrel lát el ügyeletet, ezeket a szolgálatokat elsősorban az öngyilkosságok megelőzésére hozták létre.

2016.11.12 19:48MTI

A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) elnökének közlése szerint az utóbbi időben csökkent az öngyilkosságok száma.

Székely András az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában elmondta, jelenleg Magyarországon 18 szolgálat hatszáz emberrel lát el ügyeletet, ezeket a szolgálatokat elsősorban az öngyilkosságok megelőzésére hozták létre.

Az 1986-ban alapított szervezet vezetője örvendetesnek nevezte, hogy csökkent az öngyilkosságok száma, és reményét fejelte ki, hogy ebben szerepe van a segélyszolgálatnak is.

Hozzátette, hívásaik öt százaléka, mintegy ötezer hívás érkezik olyan emberektől, akik öngyilkosságra készülnek.

Székely András hangsúlyozta: jó lenne, ha többen jelentkeznének lelki elsősegélyt nyújtó munkakörbe, de nagyon megterhelő feladatról van szó. Meg kell tanulni meghallgatni a másikat, mert már ez is segíthet.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, Magyarországon hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegélyszámot!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.