Terhes nő fertőződött meg

Mianmarban is fertőzött a zikavírus

A magzatoknál kóros kisfejűséget és idegrendszeri panaszokat okozó zikavírust mintegy hatvan országban, illetve régióban diagnosztizálták már.

2016.10.27 19:21MTI

Zikavírus-fertőzést állapítottak meg egy állapotos külföldi nőnél a mianmari Rangunban, ez volt a szúnyog terjesztette vírus első előfordulása a délkelet-ázsiai országban - jelentette csütörtökön a Mianmar TV (MRTV) televízió.

Szeptemberben két - Szingapúrban, illetve Thaiföldön élő mianmari állampolgár szervezetében is találtak zikavírust, de a mostani volt az első megerősített eset az egykori Burma területén.

A magzatoknál kóros kisfejűséget és idegrendszeri panaszokat okozó zikavírust mintegy hatvan országban, illetve régióban diagnosztizálták, amióta a tavalyi év végén azonosították Brazíliában, ahonnan azóta több mint 1900 kisfejűséget jelentettek csecsemőknél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.