Szakorvos

Fontos a terhesség utáni mozgás

A terhesség alatt gyakran előfordul, hogy a korábban gerincfájdalmakkal küzdő embereknek megszűnnek a fájdalmai.

2016.10.23 06:30MTI

A terhesség utáni torna és relaxációs gyakorlatok fontosságára hívta fel a figyelmet Moravcsik Bence gerincgyógyász az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában.

A terhesség alatt gyakran előfordul, hogy a korábban gerincfájdalmakkal küzdő embereknek megszűnnek a fájdalmai - mondta a szakember. Ez a hormonális változások miatt van, de a terhesség idején előrébb kerül a testsúlypont, a medence tájéki gerincnek nő a terhelése. Ennek folyományaként a terhesség után három hónappal, de sokszor egy évvel később is lehetnek gerincproblémák.

A szakorvos szerint aki terhesség előtt sportolt, az utána is folytathatja, de kisebb intenzitással, aki pedig nem sportolt, az is elkezdheti kismamatornával és relaxációs gyakorlatokkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.