Megható történet

Újabb beteg gyermekek álmait valósította meg a Ments Életet alapítvány

Folyamatosan gyűjtik a súlyos, életet veszélyeztető betegségtől szenvedő gyermekek történeteit és vágyait, amelyeket céges és magántámogatók segítségével igyekeznek megvalósítani.

2016.09.10 12:11MTI

Súlyos betegséggel küzdő gyermekek és családjuk számára szervezett sétahajózást szombaton Budapesten a Ments Életet Közhasznú Alapítvány, amely újabb három gyermek álmát is valóra váltotta nagy értékű ajándékok átadásával.

A hat éve működő, a Bethesda Gyermekkórházzal, valamint a Szent László Kórház és a Veszprém megyei Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályával kapcsolatban álló alapítvány eddig csaknem száz súlyos beteg gyermek álmát valósította meg tárgy- vagy élményajándékokkal - mondta el a rendezvényen Mikola József, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az MTI-nek hozzáfűzte azt is: a Ments Életet eredetileg véradó alapítványként indult, az ajándékozással a kezdeti céljuk az volt, hogy meg tudják mutatni, kikhez kerül az önkéntesek által felajánlott vér.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára és az alapítványt támogató Magyar Hajózási Országos Szövetség (MAHOSZ) elnöke felidézte: áprilisban két tucat hajóval rendeztek "tavaszi kirajzást" a budapestiek számára, ahol a Ments Életet javára gyűjtöttek adományokat.

A Ments Életet internetes oldalán (www.mentseletet.hu) folyamatosan gyűjtik a súlyos, életet veszélyeztető betegségtől szenvedő gyermekek történeteit és vágyait, amelyeket céges és magántámogatók segítségével igyekeznek megvalósítani. A szombati rendezvényről Borbély Patrik egy új fényképezőgéppel, István Máté egy laptoppal, míg Halascsák Szabolcs egy televízióval térhetett haza.

Az eseményen részt vevő gyermekek a vízi városnézés mellett a Hahota Gyermekszínház előadását is élvezhették a Mahart Passnave rendezvényhajóján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.