Miss

Idén is félvér győztest avattak a japán szépségkirálynő-választáson

A félig indiai, félig japán Josikava Prijanka fejére került idén a korona a Miss Japan szépségversenyen, amelyen immár a második egymást követő évben avattak félvér győztest.

2016.09.06 21:35MTI
Twitter@IndianTimes

A 22 éves szépség arra szeretné felhasználni győzelmét, hogy küzdjön a faji előítéletek ellen Japánban - írta a BBC News.

A tavalyi győztes, Mijamoto Ariana volt a Miss Japan történetének első kevert származású királynője. A fiatal lány édesanyja japán, az édesapja afroamerikai. A kritikusok akkor nehezményezték, hogy miért nem egy "fajilag tiszta" japán lány nyerte a versenyt.

A szigetországban évente világra jövő babáknak mindössze nagyjából 2 százaléka félvér. "Mi is japánok vagyunk. Igen, az édesapám indiai, és én büszke vagyok erre, büszke vagyok rá, hogy indiai vér is van bennem. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lennék japán" - mondta Josikava, aki úgy véli, Mijamotónak köszönheti győzelmét, a lány ugyanis utat mutatott neki és minden "kevert származású lánynak".

Hozzátette: "nagyon sok olyan félvért ismerek, akik szenvednek. Amikor Japánba jöttem, mindenki úgy tekintett rám, mint valami bacilusra. De ma már hálás vagyok, mert mindez megerősített". Josikava egyébként képzett elefántidomár és rajong a kickboxért.

A fiatal lányt ugyan nem érte annyi támadás a közösségi médiában, mint Mijamotót, de akadtak azért olyanok, akik hangot adtak a nemtetszésüknek a Twitteren. "Ez olyan, mintha azt mondanánk, hogy egy +sima+ japán arc már nem is nyerhet" - írta az egyik felhasználó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.