Lakhelyén csípte meg a fertőzött szúnyog

Újabb zikavírusos megbetegedés Malajziában

A Sabah szövetségi államban regisztrált 61 éves férfi az utóbbi időben nem járt külföldön, a lakhelyén csípte meg egy fertőzött szúnyog.

2016.09.03 15:22MTI

Éppen a héten közölték a malajziai egészségügyi hatóságok, hogy az országban is felütötte a fejét a zikavírus: az érintett egy 58 éves nő, aki korábban a több mint száz zikavírusos megbetegedést regisztráló Szingapúrban töltött néhány napot.

A Sabah szövetségi államban regisztrált 61 éves férfi viszont az utóbbi időben nem járt külföldön, valószínűleg lakhelyén csípte meg az Aedes aegypti szúnyogfaj egyik egyede – olvasható az egészségügyi minisztérium közleményében. Egyúttal figyelmeztették a lakosságot, hogy a zikaláz esetei valószínűleg megsokszorozódnak, különösen abban az esetben, ha a társadalom, az egyének és a szakmai szervezetek nem veszik elég komolyan a megelőzést.

A zikavírus Közép- és Dél-Amerikában a legelterjedtebb, különösen a terhes nőkre veszélyes. Egyes szakértők bizonyítottnak tartják, hogy a vírus mikrokefáliát, vagyis kóros kisfejűséget okoz a magzatoknál. Brazíliában tavaly október óta több mint négyezer ilyen csecsemő jött világra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.