Gigabeavatkozás

Óriás "teknőspáncélt" vettek le a 10 éves lány hátáról

Ritka betegség eredményeként 10 éves korára hatalmas, teknőspáncélszerű bőrképződmény nőtt a kislány hátára. Komoly műtéttel végül leszedték.

2016.08.31 18:38ma.hu
Screenshot

Egy 10 éves vietnami kislány hátáról kellett eltávolítani egy genetikai eredetű, nagyon ritka, az emberiség kevesebb mint egy százalékát érintő, congenital melanocytic nevus nevű betegség eredményeként jelentkező "teknőspáncélt".

Az orvosok szerint nem lehetett tovább várni a beavatkozással, mert ahogy nőtt a gyerek, úgy nőtt vele a hatalmas "daganat".

Az eleinte mindössze narancs méretű daganat az évek során nőtt ilyen hatalmasra. Nem csak a gyerekek csúfolták miatta, hanem komoly problémái voltak, nem tudott aludni, és folyton viszketett a kinövés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.