Tetűveszély

A sok szelfi miatt szaporodnak a fejtetvek a holland középiskolákban

Szelfikészítés közben a fiatalok összebújnak, a hajuk összeér, ami segíti a tetvek átvándorlását.

2016.08.29 14:41MTI

A diákok szelfimániája miatt szaporodnak a fejtetvek a holland középiskolákban - figyelmeztetnek a helyi szakemberek.

A holland Országos Közegészségügyi és Környezeti Intézet (RIVM) kétezer önkéntes bevonásával készített felmérésében az általános iskolások 28 százalékánál, a középiskolás diákok 19 százalékánál mutattak ki fejtetűfertőzést - írta a dutchnews.nl.

"Azt hiszem, hogy az ok a középiskolások viselkedésében keresendő. Szelfikészítés közben a fiatalok összebújnak, a hajuk összeér, ami segíti a tetvek átvándorlását" - mondta Desiree Beaujan, a RIVM szakértője.

Az intézet most azt tervezi, hogy változtat a fejtetűellenes kampányán, és kiterjeszti azt a tinédzser korosztályra is.

Depositphotos.com

Beaujan szerint a szülőknek tudniuk kell, hogy tetűveszély van a holland középiskolákban, mivel ezekbe az intézményekbe, szemben az általános iskolákkal, nem járnak be rendszeresen a szülők, hogy átvizsgálják a diákok fejét. Maga Máxima holland királyné is segédkezett már ilyen akcióban.

A RIVM felmérése szerint a fejtetűfertőzések háromnegyedét lányoknál mutatták ki, aminek a hosszú haj lehet az oka.

A megvizsgált szülők közül minden tizediknek találtak tetvet a hajában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.