Fertőzés

Lengyelországban is felbukkant a zikaláz

Zikavírus-fertőzést mutattak ki két lengyel turistánál, akik korábban a karib-tengeri Dominikai Köztársaságban, illetve Kolumbiában jártak.

2016.08.16 18:12MTI

Az első lengyelországi esetről a Gazeta Wyborcza című lengyel napilap számolt be kedden.

A hír szerint a fertőzést a Varsói Egyetem és a Varsói Orvosi Egyetem spin-off vállalkozásaként működő laboratórium erősítette meg vérminta alapján.

Az intézmény első lengyelországi laboratóriumként foglalkozik a zikavírus szerológiai diagnosztizálásával, és munkatársai eddig nem szereztek tudomást arról, hogy a főleg a Dél- és Közép-Amerikában, valamint Délkelet-Ázsiában elterjedt, az ott élő szúnyogfajta által terjesztett vírusfertőzést lengyelek is elkapták volna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.