Turizmus

Már 120 szállás- és vendéglátóhelyen várják a kutyabarátokat

Hivatalos védjegyrendszerben lehet ezentúl a szállás-, és vendéglátóhelyeket, illetve az üzleteket kutyabaráttá minősíteni.

2016.08.04 12:05MTI

Hivatalos védjegyrendszerben lehet ezentúl a szállás-, és vendéglátóhelyeket, illetve az üzleteket kutyabaráttá minősíteni, országszerte egyelőre 120 minősített hely működik, de számuk a Kutyabarathelyek.hu-t üzemeltető MateWorks Kft., számításai szerint év végéig többszörösére emelkedhet.

Az igény egyre nő a kutyabarát szállás- és vendéglátóhelyek iránt, de eddig nem volt egyértelműen tisztázott, hogy mi is nevezhető annak. A Kutyabarathelyek.hu által kidolgozott minősítési rendszer összhangban áll az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vonatkozó jogszabályaival, és egységes képet ad a kutyabarát helyekről.

Máté Krisztián a Kutyabarathelyek.hu ügyvezetője elmondta: folyamatosan veszik fel a kapcsolatot szállodaláncokkal, terveik szerint év végéig több száz hely szerezheti meg a kutyabarát minősítést.

A kutyabarát szállás minősítéséhez a szálláshelynek rendelkeznie kell minimum két szobával, melyben a kutyatartó a kutyájával együtt szállhat meg, a folyosóknak pedig kutyákkal is megközelíthetőnek kell lenniük. A feltételek között szerepel egyszer használatos itatóedény elhelyezése és friss víz biztosítása a kutyabarát szobában.

A védjegyrendszerben a szálláshelyek mellett üzletek, éttermek, és közintézmények is részt vehetnek, a minősítésnek nincsenek fokozatai.

A Kutyabarathelyek.hu már 2 éve dolgozik a kutyabarát szálláshelyek összegyűjtésén. A szállodákat minősítő Hotelstars.eu és a Kutyabarathelyek.hu együttműködésének értelmében minden, a Hotelstars által minősített szálloda jelentős kedvezménnyel igényelheti az új “Kutyabarát hely” minősítést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.