Videó

Torkán akad egy falat, és nincs, aki segítsen? Mutatjuk, mit kell tenni!

Életmentő ismereteket szerezhetünk - néhány, egyszerű lépésben elsajátítható mozdulatsor segítségével eltávolíthatjuk a fulladásveszélyes dolgokat saját magunkból.

2016.07.30 14:00ma.hu

Ha bármilyen idegen test kerül légcsövünkbe, mert félrenyeltünk, a legegyszerűbb az úgynevezett Heimlich-fogással kipréselni mellkasunkból - eehhez azonban kell egy másik ember is, hogy segítségünkre lehessen.

Ám mi van akkor, ha közel-távol senki nincs körülöttünk? Íme egy videó, tényleg egyszerű, de hatásos módszer!

Feltétlenül figyeljen a tennivalók pontos betartására:

1. Ne essen pánikba. Legyen olyan nyugodt-higgadt állapotban, amennyire csak képes.
2. Térdeljen le a földre, egyenes háttal, és a karjait nyújtsa ki előre, a földdel párhuzamosan. Kezeit szorítsa ökölbe, és dőljön előre - négykézlábra -, rájuk támaszkodva.
3. Karjait előrenyújtva, hirtelen dobja magát előre, hogy a mellkasa a földhöz csapódjon.

A földhözcsapódás miatt a tüdejéből rengeteg levegő préselődik ki, és egyidejűleg eltávozik a nem oda való dolog is légcsövünkből.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.