Egészségünk nagy kincs

Digitális karórával figyelik idős emberek állapotát Nyíregyházán

Nyíregyházán 40 digitális karórát osztottak szét 75 év feletti egyedülálló időseknek, amelyen keresztül orvosaik, gondozóik folyamatosan látják állapotukat.

2016.07.28 05:37MTI

A fejlesztéséért felelős miniszteri biztosa, Rubovszky Csilla kifejtette, hogy eddig három településen tesztelték a karórákat, két esetben mentett életet a program.

A minisztérium által január-februárban végzett országos reprezentatív felmérés alapján elsősorban a magányos és az egészségi kockázattal rendelkező 65 év feletti idősek tartottak igényt a digitális eszközre. A miniszteri biztos megjegyezte: a magányosság Magyarországon, csakúgy mint az Európai Unióban, a hatodik idősügyi kockázat.

Elmondta azt is, hogy minden negyedik 65 év feletti elfogadná és használná a készüléket, további 20 százalék pedig akkor, ha orvosa bebizonyítaná, hogy a karóra az egészségügyi problémát időben jelzi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.