Zikavírus

Óvszercunami: félmillió kondomot kapnak idén az olimpikonok

Érthető a zikavírus miatt félelem, de egy kicsit talán túlzásba estek.

2016.07.21 10:13MTI
hirdetés

A Brazil Egészségügyi Minisztérium nem fukarkodott, 450 ezer ingyenes óvszert kínált fel a riói olimpián részt vevő sportolóknak, edzőknek és stábtagoknak.

Az olimpiai faluban már áll az a mintegy 40 színes automata, melyekből egy kar elforgatásával hozzá lehet jutni az Amazonas-medencében nyert gumiból készülő fogamzásgátló eszközökhöz.

Az ingyenes óvszer csak az augusztus 5-én kezdődő olimpia és utána a paralimpia alatt jár, s a falu lakóira átlagosan 42 jut belőlük. Ekkora mennyiség, a sportolók napi elfoglaltságát is figyelembe véve, szinte lehetetlen, hogy elfogyjon. Ez háromszorosa a londoni játékok ellátottságának.

A kondomcunamit a zikavírus elleni védelem miatt kapják a nyakukba a részvevők, mivel a kórokozó nemcsak szúnyogok által, hanem a szexuális úton is terjed.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.