Világvége

Szexrobotok válthatják fel a nőket?

Milyen a tökéletes partner? Pontosan úgy néz ki, viselkedik és beszél, ahogy azt szeretnénk, bármikor szívesen cseveg velünk kedvenc témáinkról, akármire hajlandó az ágyban és... van rajta egy kikapcsoló gomb.

2016.06.24 17:10ma.hu

Számos kutatás reálisnak tartja a felvetést, mely szerint néhány évtizeden belül a fejlődő mesterséges intelligenciakutatásnak és az egyre emberibb szexrobotoknak köszönhetően az androidokkal folytatott szerelmi viszony éppolyan természetes lesz, mint az emberek közti szerelem.

Megvetendő társpótlék furcsa férfiak számára vagy a jövő tökéletes feleség prototípusa? Bár a mai szexrobotok még inkább hasonlítanak egy technológiailag továbbfejlesztett guminőre, Douglas Hines, az élethű szexbábukat gyártó TrueCompanion alapító elnöke szerint még idén olyan robotok kerülhetnek a piacra, amelyek a személyre szabott külső, és a szexuális fantáziák korlátlan kiszolgálása mellett "feltétel nélküli szeretetet és támogatást is nyújtanak". Tehát a jövő mesterséges partnereiben mindent megtalálhatunk, amit csak egy nőtől várunk, ráadásul a kapcsolatokkal járó kompromisszumok nélkül...

A Men's Health magazin júliusi lapszámában közölt egy kutatást, amelyben többek között arról kérdezte 3000 olvasóját, hogy a szexrobotok felválthatják-e a nőket. Vajon az élethű androidok beférkőzhetnek a hálószobánkban, vagy egy mesterséges intelligenciával rendelkező partner sosem lehet olyan, mint egy hús-vér ember? Vajon hogyan vélekednek minderről a nők, a szexrobokat gyártó cég tulajdonosai és azok, akik már most egy robottal osztják meg az ágyukat...?


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.