Társadalom

Óvodásoknak készült mesekönyv a gyermekjogokról

Megjelenik benne a család motívuma, de beleszőtték az esetleges bántalmazást, elhanyagoltságot, válást és a kapcsolattartáshoz való jogot is segít megértetni a kicsikkel.

2016.06.21 02:30MTI

Óvodásoknak szóló mesekönyv készült a gyermekjogokról, a kiadvány egyedülálló kezdeményezésnek számít - mondta a könyvet összeállító Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) főigazgatója az M1 aktuális csatorna hétfő délelőtti műsorában.

Novák Krisztina közölte, Az elveszett madártoll címmel most megjelent mesekönyv az óvodás korúak számára készült, megjelenik benne a család motívuma, de beleszőtték az esetleges bántalmazást, elhanyagoltságot, válást és a kapcsolattartáshoz való jogot is segít megértetni a kicsikkel. A kötet azonban nemcsak a jogokról, hanem a kötelezettségekről is szól - tette hozzá.

A főigazgató kiemelte, a kiadványt nem kifejezetten az esti lefekvés előtti mesekönyvnek ajánlják, az inkább egy "beszélgetős könyv", útmutató a szülőnek, nevelőszülőnek, gondozónak, gyereknek.

Novák Krisztina kitért arra, hogy pozitív visszajelzéseket kaptak a könyvről, amely kezdetben az óvodai ellátás keretében lesz szeptembertől elérhető, de folynak a tárgyalások arról, hogy a kereskedelmi forgalomban is megvásárolható legyen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.