Átültették

Megvan az első pénisz-transzplantáció

A 15 órás beavatkozást egy hete végezték, a páciensnél nem léptek fel komplikációt. Négy éve élt pénisz nélkül, mert a sajátja elrákosodott.

2016.05.16 16:46ma.hu

Bostonban hajtották végre az első péniszátültetést az Egyesült Államokban - jelentette be a Massachusetts General Hospital hétfőn. A műtét 15 órát vett igénybe, Dr. Curtis Cetrulo vezette csapat végezte a beavatkozást.

A 64 éves Thomas Manning nevű férfin hajtották végre a beavatkozást, a férfi 2012-ben vesztette el péniszét rák miatt. Az operáció mindenki életébe új reménysugarat adott, hiszen nem csak Manning számára lesz élhetőbb az élet, hanem a sikeres beavatkozás mások számára is elérhetővé válhat.

A transzplantációt május 8-9. között hajtották végre, a páciensnél egyelőre nem jelentkeztek komplikációk. Curtis Cetrulo és Dickens Ko 4 éve kutatja a péniszátültetés lehetőségét. Mindketten híresek szakmájukban, kéz- és arctranszplantációk fűződnek neveikhez.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.