Kétségbeesettek a szülők

31 ujjal született baba műtétjére gyűjtenek

A három hónapos gyermek kezein 15, lábain 16 ujj található.

2016.05.05 12:54ma.hu
Fotó: Twitter

Ritka születési rendellenességgel jött világra egy kínai kisbaba: Hong Kong kezein 15, lábain 16 ujj található. Szülei kétségbeesetten próbálják előteremteni a kicsi műtétjének anyagi költségeit - írja a Hirado.hu.

Egy ritka fejlődési rendellenesség, az úgynevezett polydactylism miatt összesen 31 ujjal és két tenyérrel született egy Hong Hong nevű kínai kisfiú - írja a CNN.

Szülei nem lepődtek meg az extra ujjak láttán: a gyermek édesanyja is hasonló betegségben szenved, ám a terhesség alatt végzett vizsgálatok nem utaltak semmiféle rendellenességre.

Ezer gyermekből egy születik ilyen genetikai úton örökölt rendellenességgel, az operáció akár 10 millió forintnak megfelelő összegbe is kerülhet, de az interneten már sikerült ennek az ötödét összegyűjteni különböző adományokból.

Hong Kong édesanyanyjának "csak" 2-2 extra ujja van a kezén és a lábán, így neki nem volt szüksége orvosi beavatkozásra. Kisfiánál azonban sokkal súlyosabb a helyzet, így csak egy műtét után tudna normális életet élni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.