Elismerés

Használt ruhákból készítettek fejlesztő játékokat Pécsett

A húsz hónapos projekt során 21 terápiás eszközt fejlesztettek és készítettek el fogyatékkal élő és fejlődésükben elmaradott gyermekeknek.

2016.04.30 11:15MTI
Screenshot

Használt ruhákból fonással, szövéssel és hurkolással fejlesztő játékokat készített a Retextil Alapítvány a Norvég Civil Támogatási Alap mintegy 20 millió forintos támogatásával Pécsett.

Az alapítvány tájékoztatása szerint a húsz hónapos projekt során 21 terápiás eszközt fejlesztettek és készítettek el fogyatékkal élő és fejlődésükben elmaradott gyermekeknek. Megnyitottak továbbá egy Játszóterem nevű, csak Retextil-termékekből álló, beltéri fejlesztő játszóbarlangot Pécs központjában.

A program során elkészített terápiás játékokat 9, Baranya megyei gyerekháznak és 5 fejlesztő intézménynek adományozták a szervezők.

A térség hátrányos helyzetű településein foglalkozásokat tartottak, több száz gyerek próbálhatta ki a terápiás termékeket, hintákat, csörgőket, bábokat, labdákat - írták.

A retextil technológia magyar találmány, lényege, hogy textilhulladékból fonalat, majd abból fonás, szövés, hurkolás alkalmazásával egyedi lakberendezési tárgyakat, divattermékeket készítenek, megváltozott munkaképességű emberek alkalmazásával - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.