Súlyos járvány

Egyre többen halnak meg maláriában Angolában

Az idei évnek első három hónapjában 2915-en vesztették életüket a betegségben.

2016.04.26 10:35MTI

Egyre többen halnak meg maláriában Angolában; a mostani járvány az utóbbi évtizedek legsúlyosabbika a délnyugat-afrikai országban: míg 2014-ben 5500, tavaly pedig 8000 ember halt meg, az idei évnek első három hónapjában 2915-en vesztették életüket a betegségben - közölte kedden az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

A járvány az egész országot sújtja. Még azokban a tartományokban is egyre jobban terjed, amelyekre ez korábban nem volt jellemző - mondta a WHO angolai képviselője.

A kormány a költségvetési kiadások csökkentése részeként kevesebbet fordít a szemétszállításra, így a felhalmozódott háztartási hulladék és a rekord mennyiségű eső együtt hozzájárult ahhoz, hogy többen betegedtek meg maláriában, sárgalázban vagy kaptak el krónikus hasmenéses megbetegedést - tette hozzá a tisztségviselő.

Egy két héttel ezelőtti információ szerint sárgalázban 225-en haltak meg Angolában, és 21-en a Kongói Demokratikus Köztársaságban. A WHO figyelmeztetett, hogy a sárgalázjárvány globális fenyegetés.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.