Diéta

Hihetetlen fogyás: a férfi egy évig csak krumplit evett!

Az ausztrál Andrew Taylor 150 kiló körül volt, mikor úgy döntött, belevág a krumplikihívásba. Történetét videón is rögzítette.

2016.04.16 17:37ma.hu

Rengeteg diéta létezik, egyik bonyolultabb a másiknál. Csak ezt együnk reggelire, csak ezt együk egész nap, figyeljünk a kalóriára, este már ne együnk. Az ember szépen megkavarodik a sok információtól. 

Andrew úgy döntött, hogy a legyegyszerűbb diétába kezd. Egyféle ételen kívül mindent kidobált az étrendjéből, és elhatározta, hogy egy éven keresztül csak krumplit fog enni.

150 kiló körül járt a 46 éves ausztrál férfi, mikor újév napján ráállt a krumplievésre. A 100. nap után 30 kilóval volt kevesebb. Rendszeresen jár orvosi vizsgálatokra, ahol mindent rendben találnak nála.

Andrew nem csak egészségesebb lett, de jobban is érzi magát a bőrében.

Facebook/Spud Fit

Taylor korábban más diétákat is kipróbált. Egy-két kiló le is ment róla, de hosszútávú eredménnyel egyik sem járt, mindig visszahízott. Kiderült, hogy a legnagyobb problémája az ételfüggőség. Ekkor jött rá, hogy a legbiztosabb az, ha egy étel kivételével mindent kiiktat az étrendjéből. Némi kutakodás után úgy találta, hogy a krumpliban elegendő tápanyag van ahhoz, hogy önmagában fenntartson egy egészséges szervezetet.

Facebook/Spud Fit

Először csak néhány hónapos krumplimajszolgatás volt betervezve, de megtetszett neki az ize, így feltolta a kihívást egy teljes évre.

Úgy érzi, nem csak a fogyás miatt jobb a közérzete. Az ételek egyhangúsága arra készteti, hogy máshonnan szerezzen magának örömforrást - magyarán sikerült leküzdenie ételfüggőségét, és más elfoglaltságok is színesítik napjait.

Általában főtt vagy tört krumplit eszik, vagy ha sütőben süti, akkor zöldfűszerekkel ízesíti. Az olajtól csöpögő "gyorskajás" sültkrumplit természetesen messze elkerüli.

Kihívásában szponzora is akadt, a sarki zöldségesnél annyi ingyen krumplit kap, amennyit csak akar. Ételre szinte semmit nem költ. Ő fogy, a tárcája pedig vastagodik.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.