Gyász

Elhunyt Andy Grove

Az Intel egykori vezére Parkinson-kórban szenvedett.

2016.03.22 07:34MTI

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Andy Grove (Gróf András), aki a világ vezető chipgyártó cégévé tette az Intelt - közölte egykori cége kedden.

Halálának körülményeire a közlemény nem tért ki, a Szilikon-völgy egyik úttörő jelentőségű személyisége azonban egy ideje Parkinson-kórban szenvedett.

Az 1936-ban Budapesten született Gróf András István az 1956-os forradalom leverése után az Egyesült Államokba emigrált, s ott folytatta vegyészmérnöki tanulmányait. 1968-ban két társával együtt alapította meg az Intel Corporationt, amely ma a világ legnagyobb félvezetőgyártó vállalata.

Andy Grove 1979-től több mint két évtizeden át elnökként, majd vezérigazgatóként irányította a céget, majd 2005-ig az igazgatótanács elnöke maradt. Azóta rangidős tanácsadóként segítette az Intel munkáját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.