Közlekedésbiztonság

A kerékpáros-balesetek nyolcvan százalékában 50 év feletti férfiak halnak meg

Ezért is kiemelten fontos, hogy elérje az idősebbeket az Országos Rendőr-főkapitányságnak (ORFK) a gyalogosok és a kerékpárosok nagyobb biztonságáért indított balesetmegelőzési akciója.

2016.03.21 12:47MTI
sira ananwong/freedigitalphotos.net

Kiss Csaba rendőr alezredes az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában elmondta, hogy a kampány mindkét érintett felet megcélozza: az autósok figyelmét felhívja a gyalogosok és a kerékpárosok jelenlétére, utóbbiakét pedig arra, hogy szabályosan közlekedjenek. Plakátokon, valamint televíziós és rádiós spotokban helyeznek el hirdetéseket - tette hozzá.

Kiss Csaba közlése szerint a gyalogosok és a kerékpárosok tipikusan lakott területen belül szenvednek balesetet, amelynek következménye gyakran súlyos sérülés, maradandó károsodás vagy halál.

Az alezredes arról is beszélt, hogy a kampány keretében több mint 300 ezer láthatósági eszközt, így például fényvisszaverő mellényeket és kerékpároslámpákat szerzett be a rendőrség.

Olyan helyeken szeretnének előadásokat tartani, ahol el tudják érni az érintett rétegeket. Az iskolásokhoz könnyebben el tudnak jutni, az idősebbeket a többi között orvosi rendelőkben, gyógyszertárakban és postákon próbálják megszólítani - mondta Kiss Csaba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.