Így spóroljunk az államkasszának

Szakértő: kevesebbszer beteg, aki többet sportol

A többet sportoló munkavállalók így évente körülbelül hatezer forintot spórolnak meg az államkasszának.

2016.02.14 00:30MTI

Évente legalább két nappal kevesebbet beteg, így többet dolgozik, aki hetente legalább kétszer sportol - mondta Dobrosi Eszter, az All You Can Move nevű cég munkatársa szombaton az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

A Magyarországon már 17 éve működő, a vállalati sportoltatással foglakozó cég munkatársa a műsorban elmondta: felméréseik alapján a többet sportoló munkavállalók így évente körülbelül hatezer forintot spórolnak meg az államkasszának.

Ez csak személyenként tűnik kevésnek, viszont Magyarországon mintegy négymillió munkavállaló van, így ez az összeg már eléri a 24 milliárd forintot - hívta fel a figyelmet Dobrosi Eszter.

Hozzátette: ez az adat csak a társadalombiztosítási költségeket tartalmazza, a gyógyszerek és egyéb kiadások miatt valószínűleg még nagyobb anyagi terhet jelentenek a nem sportolók az államnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.