Magyar Rákellenes Liga

A tüdő- és emlőrák vezeti a daganatos betegségek halálozási listáját

A Magyar Rákellenes Liga szerint Magyarországon a legtöbben tüdő- és emlőrákban halnak meg, ezeket a vastag- és végbélrák követi.

2016.02.03 20:05MTI

Rozványi Balázs, a szervezet gazdasági elnökhelyettese szerdán az M1 aktuális csatornán azt mondta, évente 30 ezer ember hal meg Magyarországon rákos megbetegedésben, de a kiváltó okokat pontosan nem ismerik. Azt tudják, hogy csökkentheti a rák kialakulásának kockázatát a leszokás a dohányzásról, az egészséges táplálkozás és a testmozgás.

Kiemelte még, hogy a rák több éven át alakul ki, ezért szűréssel eredményesen felfedezhető és gyógyítható, ma már mindenkinek személyre szabott gyógykezelést lehet biztosítani, ha az anyagi források rendelkezésre állnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.