Állapotos szerhasználók

Szakértő: nem ismertek a dizájner drogok hatásai a magzatokra

Az állapotos szerhasználókkal kapcsolatban még nincs egészségügyi protokoll, mert nem volt széleskörű probléma, de úgy tűnik, ki kell alakítani egy stratégiát.

2016.02.01 20:43MTI

Nem lehet tudni, hogy akár rövid, akár hosszú távon milyen hatással vannak az új pszichoaktív anyagok a droghasználók magzatára - mondta a Péterfy Sándor Utcai Kórház toxikológiai osztályának adjunktusa az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Pap Csaba közölte: mivel az új pszichoaktív anyagok csupán tíz éve jelentek meg a kábítószerek között, nem ismert, hogy hosszú távon milyen hatással vannak a használóra, és az sem, miként hatnak a szerhasználó magzatára. A törökszentmiklósi esettel kapcsolatban hozzátette: a tünetek alapján egyelőre nem lehet megmondani, mit vehettek be az érintettek, de vagy egy teljesen új szert, vagy egy már ismert anyagot nagy dózisban.

Az állapotos szerhasználókkal kapcsolatban még nincs egészségügyi protokoll, mert nem volt széleskörű probléma, de úgy tűnik, ki kell alakítani egy stratégiát - vélekedett az orvos.

Csütörtök éjszaka és péntek délelőtt több embert súlyos állapotban vittek kórházba a mentők Törökszentmiklósról veszélyes pszichoaktív anyag fogyasztása miatt. Közöttük két várandós nő is volt, akiken a szolnoki Hetényi Géza kórházban császármetszést is végre kellett hajtani. Az öt felnőttből négy életveszélyes állapotban van, egyikük állapota hétfőre javult, a két újszülött az első hírekkel ellentétben életben van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.