Pollenhelyzet

A mogyoró már tüneteket okozhat az allergiásoknak

A hétvégén várhatóan fokozódik a mogyoró, az éger, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenszórása.

2016.01.30 11:46MTI

Elérheti a tüneteket okozó szintet a levegőben a mogyoró pollenjének koncentrációja - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton az MTI-vel.

Az Országos Közegészségügyi Központ legfrissebb pollenjelentése szerint a hétvégén várhatóan fokozódik a mogyoró, az éger, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenszórása - írták.

A mogyoró és az éger pollenkoncentrációja sokfelé elérheti a közepes, sőt a mogyoróé a déli országrészben a magas szintet is. Az arra érzékenyek allergiás tüneteik hirtelen megjelenésére és erősödésére számíthatnak - hívta fel a figyelmet az ÁNTSZ.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.