Vírus

Oroszországban pusztít az új típusú influenza

Legalább 50-en haltak meg Oroszországban az új típusú, H1N1-es influenza következtében a tél kezdete óta.

2016.01.26 12:37MTI
Twitter AlexandruC4

Az ország déli részén fekvő Rosztovi terület egészségügyi hatóságai közölték a RIA Novosztyi orosz hírügynökséggel, hogy két újabb halálesetet regisztráltak, amelyekkel nyolcra emelkedett a H1N1 vírus halálos áldozatainak száma.

A szomszédos Volgográdi területen a hatóságok szerint legalább 11-en vesztették életüket a kórokozó miatt.

Az Oroszország által 2014 márciusában bekebelezett Krím félszigeten ezen a héten regisztrálták az első halálesetet.Oroszország kaukázusi régiójában, Dagesztánban négy felnőtt és egy gyermek halálát okozta a kór, továbbá múlt héten két beteg meghalt Jekatyerinburgban és a déli Adigeföldön. Haláleseteket regisztráltak a nyugati Brjanszki, a délnyugati Belgorodi és Vlagyimiri területeken is.

Veronika Szkvorcova orosz egészségügyi miniszter a héten azt mondta, hogy az influenzajárványt "teljesen ellenőrzés alatt" tartják az országban.

Örményországban az év eleje óta 18-an haltak meg az új típusú influenzában a dél-kaukázusi ország egészségügyi minisztériumának múlt heti közlése szerint. A szomszédos Grúziában eközben három halálesetet regisztráltak.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2009-ben - a Mexikóban és Egyesült Államokban feljegyzett esetek után - figyelmeztetett először az emberi, a madár- és a sertésinfluenza-vírus genetikai keveredésével létrejött H1N1 okozta világméretű járványra, amely 2010-ig 214 országban összesen 18 500 halálos áldozatot követelt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.