Átlépte a riasztási küszöbértéket koncentrációja

Nemcsak hó hull - száll a por is Nyíregyházán

A szálló por légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke pénteken köbméterenként 98,5, szombaton pedig már 113,6 mikrogramm volt a nyírségi megyeszékhelyen.

2016.01.24 12:18MTI
MTI Fotó: Balázs Attila

Átlépte a tájékoztatási, majd a riasztási küszöbértéket is a szálló por (PM10) koncentrációja a hétvégén Nyíregyházán - közölte az önkormányzat vasárnap.

A közlemény szerint a szálló por légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke pénteken köbméterenként 98,5, szombaton pedig már 113,6 mikrogramm volt a nyírségi megyeszékhelyen.

A rövidtávú regionális meteorológiai előrejelzések szerint a levegőminőségben jelentős javulás csak hétfőre várható.

A helyhatóság arra kéri a lakosságot, a légszennyezettség miatt délután öt órától délelőtt tizenegy óráig kerüljék a szabadban végzett megterhelő fizikai munkát vagy a sportolást, lehetőség szerint utazzanak tömegközlekedéssel, a szilárd tüzelés helyett a gáztüzelést részesítsék előnyben, a szellőztetést pedig a déli, kora délutáni órákban végezzék.

Debrecenben szombaton a füstködriadó tájékoztatási fokozata lépett érvénybe, de a szálló por átlagértéke pénteken ott is túllépte a riasztási küszöbértéket.

MTI Fotó: Balázs Attila


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.