Felmérés

A 40 év alatti magyarok több mint fele házasságpárti

A 2016 januárjában, a 40 év alatti korcsoportban készített felmérés szerint a magyarok 56 százaléka gondolja azt, hogy a "házasság a normális családi élet alapja."

2016.01.13 15:59MTI

A 40 évnél fiatalabb magyarok több mint fele házasságpárti - derül ki a KÓD Piac-, Vélemény-, és Médiakutató Intézet felméréséből, amelyet a 888.hu híroldal megbízásából készítettek.

A 2016 januárjában, a 40 év alatti korcsoportban készített felmérés szerint a magyarok 56 százaléka gondolja azt, hogy a "házasság a normális családi élet alapja" - olvasható a honlapon szerdán megjelent cikkben.

A felmérés szerint a megkérdezettek 40 százaléka elfogadja a házasságot, ha van hozzá megbízható partner, míg a válaszadók 4 százaléka elutasítja a házasság intézményét, mert az "túlhaladott, korlátozó, felesleges".

A kutatást 800 fős országos mintán, telefonos adatfelvétellel végezték 2016. január 4-9 között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.