A gyönyör a szex kellemes ajándéka

Szexábécé - Orgazmusmítoszok

Manapság már maga a közösülés sem olyan egyszerű és ösztönszerű, mint régen... Megbonyolítottuk... De ha már benne vannak a szereplők, akkor meg elváráshegyekkel rendelkeznek önmaguk és partnerük felé egyaránt. És ott van a rengeteg mesebeli elképzelés az orgazmushegyekről...

2008.10.25 09:20ideal.hu

Adj neki!

Ősapáink és kevésbé ősinek számító eleink csak úgy ösztönszerűen, "durrbele!" módjára nekiestek az ősanyáknak, és már jöttek is a porontyok sorjában. A férfiasan határozott apák meg csak úgy dagadtak a büszkeségtől, hogy lám-lám, milyen teljesítményre képesek. A férfiasság bizonyítékának és tökéletességük megnyilvánulásának tartották az utódnemzést. Ehhez az ösztönszexhez a faros-csecses asszonyságok voltak leginkább megfelelők.

A mai férfiak óvatosabban közelednek - és félnek. Körbeszaglásznak, puhatolóznak, felmérik a helyzetet, aztán vagy kezdeményeznek, vagy sem. Ha várnak egy kicsit, akkor a lány is megteszi ezt helyettük, és képesek a fiúk is kosarat adni... (Skandallum!) Aztán elkezdenek agyalni, hogy eléggé kemény lesz-e, megfelelő lesz-e a méret a hölgynek, elég sokáig fog-e tartani, a lánynak lesz-e orgazmusa, és elégedett lesz-e stb. Mivel agyal, ezért aztán alig tud megfelelni a saját maga felállította kívánalmaknak

A hirtelen jött utód nem büszkeséggel tölti el, hanem ügyetlenségére vall. Ehhez a szexhez már inkább a határozott, férfias, karcsú szépségek valók műcicikkel és műkörmökkel. A fiúk férfiasságának a nők orgazmusa a bizonyítéka.

Elvárásokkal a másik felé

… meg önmaguk felé. Hiszen ma mindenki nagyon tökéletes akar lenni mindenben. A tükörben és az ágyban is. Mindenben, ami kifelé látszik, ám a befelé figyeléssel már bajok vannak. Létezik egy Barbie baba és Ken etalon, aminek igyekeznek megfelelni a megjelenésben, és a lehető legszexibb fehérneműk is előkerülnek a ruhák alól. Aztán jön a szexis magatartásforma. Nőknél a csábító mozgás, erotikus tánc(szerűség), ügyes oralitás (száj-akrobata és oboaművész), izgi hangkibocsátás (sóhajok és sikolyok).

Az iskola a pornó volt. A lányok másolni akarják, a fiúk meg elvárják. Ha a fiú internetezik és a cyberszex bolondja, akkor bizony a lány alakjának is tökéletesnek kell lennie. A fiúnak kigyúrt testűnek kell lennie, szőrtelenítettnek (micsoda baromság – szerintem!), nagy farkúnak, állandóan harcra késznek, hogy a győzedelmi zászló bármikor felhúzható legyen a rúdra, órákig képes legyen fűrészelni, miközben a partner orgazmushegyeket él át, és csíkosra szántja a gyönyörűségtől a partnere hátát. (Már aki tűri…)

A legtöbben úgy vélik, hogy a másik ezt várja el tőle, és ezért önmaga elé is ezt az elvárásrendszert állítja fel. Persze ez nem mindig igaz (szerencsére), de az ösztönösséget felváltotta a túlontúl jellemző tudatosság és agyalás, megfelelni akarás. Ezt a normarendszert a barátok és barátnők egymás közötti beszélgetéseikben is csak erősítgetik, sőt a tévéműsorok is ezt sugallják. (Elég, ha a VV3 játékosait szemrevételezzük, és elsírjuk magunkat…)

Orgazmusmítoszok

 A legfőbb alapmítosz az, hogy orgazmusnak minden szeretkezésnél KELL lennie! Anélkül az egész mit sem ér. Az állítás igaz akkor, ha a két embernél ez csak egy bizonyítási folyamat, és a szerelemhez semmi köze, csupán biológiai szükségletkielégítésről beszélünk.

Igaz akkor is, ha a partnerek arra számítanak, hogy az eseményről beszámolnak majd valakinek, ahol a "teljesítmény" maga az élmény. Ha egymást szerető két emberről van szó, akkor ez az alapmítosz törölhető. Ugyanis szinte szükségszerű, hogy nincs mindig kéjérzet, hanem maga az összebújás, az ölelés is szeretet- és örömteli. Megengedhetik egymásnak a fáradtságot és az indiszponáltságot is

A másik alapmítosz, hogy az orgazmusnak EGYSZERRE kell bekövetkeznie! Ez szép, jó és ideális - de ritka. Ha összejön, akkor minden klappolt, és megünneplésre méltó esemény. De nem lehet elvárás! Ezt csak a rózsaszín szerelmesregényekből vehették, ahol mindenki ájulásig szeretkezik. Akinél viszont ez elvárás, az szorong miatta, és nem az élvezetnek adja át magát, hanem figyel, és a tudatosságával csökkenti az élvezet esélyét.

Alapmítosz az is, hogy a szeretkezésnek órákig kell tartania, többszöri pozícióváltásnak is bele kell férnie. El kellene dönteni, hogy szeretkezni akarnak-e, vagy pornófilmszerepre készülnek! Jó, jó... A 2-3 perc tényleg nem csúcsteljesítmény. De miért kellene ehhez annyi idő és akrobatikus mutatvány?

Az is mítoszszámba megy, hogy a férfinak kevés időre van szüksége, a nőnek meg sokkal hosszabbra. Ezért aztán a férfiak küzdenek a hosszabb szeretkezési időért, a nők meg jól elvannak azzal a tudattal, hogy neki csak negyven perc után lenne jó...

Mi lenne, ha a nők is megtanulnának gyorsítani, nemcsak a férfiak lassítani?... Még a végén találkoznának!

A gyönyör a szex kellemes ajándéka. De az ajándékot nem várjuk el, hanem kapjuk!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.