Magyar alkalmazás segítheti a megoldást

Lőttek a szerelemlakatoknak - csak így létezhetnek tovább

A szerelmet megpecsételő fémlakatok súlyos károkat okozhatnak egy-egy városnak. Egy magyar fejlesztésű alkalmazás hozzásegít a helyzet megoldásához.

2015.12.15 18:37MTI

Magyar fejlesztésű alkalmazás oldhatja meg azoknak az európai városvezetőknek a gondját, akik a szerelmesek által elhelyezett, a környezetre és az építményekre egyaránt ártalmas lakatoknak a problémájával küzdenek évek óta.

A fémlakatok károsak a környezetre, rongálják a hidakat és az épületeket, eltávolításuk komoly anyagi terhet ró az illetékesekre. A párizsi Pont des Arts híd korlátaira például az elmúlt években az oda érkező szerelmesek csaknem egymillió fémlakatot tettek, amelyek súlya alatt a híd megroggyant, és használata életveszélyessé vált. A hatóságok ezért leszedték a lakatokat és megtiltották újabbak elhelyezését.

A magyar fejlesztésű Smart LoveLocks alkalmazás segíthet abban, hogy ne árasszák el újra illegális lakatok a korlátot.

A párizsi hídon a napokban Paris Hilton amerikai híresség készítette el párjával az első "virtuális szerelemlakatot", majd felavatta a hídon elhelyezett Smart LoveLocks pontot jelző táblát is az alkalmazást tervező magyar cég vezetőjével együtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.