Súlyos kockázatok

Etetőszékeket, pelenkázólapokat és pelenkákat vizsgált a fogyasztóvédelem - döbbenetes eredmények

Ötből 2 etetőszék, tízből 1 pelenkázó lap nem felelt meg a biztonsági követelményeknek, a kifogásolt termékeket a hatóság kivonta a forgalomból.

2015.11.12 00:30MTI

A hatóság keddi közleménye szerint a két kifogásolt magas etetőszék stabilitása nem megfelelő, hátrafelé felborulhat.

A kifogásolt pelenkázólap anyagában a megengedettnél nagyobb mennyiségben volt jelen az úgynevezett DEHP (Di-(2-etilhexil)-ftalát), így a termék szintén súlyos kockázatot hordoz.

Az egyszer használatos pelenkák esetében elvégzett, 6 terméket összehasonlító vizsgálaton a szakemberek megállapították: az olcsóbb termékek egyértelműen kisebb nedvszívó képességgel rendelkeznek, míg a két drágább termék kiugróan magas folyadékmegkötő képességgel rendelkezik. Van olyan pelenka, ami kétszer annyi nedvességet képes felfogni, mint a többi forgalomban lévő.

A vizsgált termékek teljes listája a hatóság honlapján olvasható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.