Egészségügy

Szálló por - Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el Nyíregyházán

Teljes tűzgyújtási tilalmat rendeltek el a magas szállópor-koncentráció miatt pénteken Nyíregyházán.

2015.11.06 15:35MTI

Parillák Gabriella, a város polgármesteri hivatalának sajtószóvivője elmondta, a visszavonásig érvényben lévő tilalom ideje alatt a kerti hulladékot és az avart sem szabad elégetni.

Az önkormányzat arra kéri a városlakókat, hogy kerüljék - főként a dízelüzemű - személygépjárművek használatát, lehetőség szerint tömegközlekedéssel utazzanak, a fűtésnél a szilárd tüzelés helyett a gáztüzelést részesítsék előnyben.

Nyíregyházán jelenleg a szmogriadó tájékoztatási fokozata van érvényben, de ha pénteken a szálló por koncentrációjának 24 órás átlagértéke meghaladja a köbméterenkénti 100 mikrogrammot, akkor szombattól a riasztási fokozat lép életbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.