Ez most megcsalás?

Durva: meg sem született testvére a gyereke apja

Egyre gyakoribbak lesznek az emberi kimérák.

2015.10.28 14:38ma.hu
Jobb, ha a gólya hozza...

Megdöbbentő eredményre vezetett annak a washingtoni férfinek az esete, akiről kiderült, nem ő a gyereke igazi apja. A 34 éves férfit azután kezdték vizsgálni, hogy napvilágot látott, gyermeke vércsoportja nem egyezik sem az övével sem a feleségével.

A helyzet már csak azért is furcsa volt, mert egy termékenységi klinika segítségével sikerült a nőnek teherbe esnie és ott biztosak voltak benne, hogy a férfi spermáját használták fel a gyermek fogantatásához. Nos, valóban így történt, ugyanakkor mégsem.

Miután a férfin genetikai tesztet hajtottak végre, kiderült, hogy a gyerek apja valójában a nagybátyja. Méghozzá az eddig feltételezett apuka soha meg nem született ikertestvére. Ugyanis a férfi egy emberi kiméra, ami annyit jelent, hogy valamikor a terhesség korai szakaszában elhalt ikertestvére sejtjeit magába olvasztotta.

Ezért történhetett meg, hogy az apasági teszt megbukott, ami egyébként először fordult elő az orvostudomány történetében. Viszont nagy a valószínűsége, hogy egyre gyakrabban történik majd ilyesmi, hiszen az emberek egyre gyakrabban veszik igénybe a klinikák segítségét a gyermeknemzéshez, és ilyenkor gyakoribbak az ikerterhességek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.