Kínálat

Natúrparkok ízei - Helyi termékek, gasztronómiai különlegességek és kulturális programok

A Magyar Nemzeti Natúrparkok együttműködésével idén is az ország több pontján rendezik meg október 21. és 25. között a Natúrparkok Ízei rendezvénysorozatot

2015.10.22 01:30MTI
Facebook esemény

A lokális gasztronómiai és kulturális különlegességeket bemutató rendezvények a helyi értékeket, a nemzeti parkok és natúrparkok területén megtermelt, begyűjtött és feldolgozott termékeket tárják a látogatók elé - mondta.

Hozzáfűzte: a programokra látogatókat a tájegységekre jellemző ínyenc falatokkal várják, akik a helyi cikkek széles választékából és a Nemzeti Parki Termék védjegyet elnyert termékekből válogathatnak, kóstolhatnak.

Básthy Béla felsorolása szerint október 22-én Vértesbogláron, a fennállának tizedik évfordulóját ünneplő Vértesi Natúrparkban szakmai konferenciával és jubileumi ünnepi programokkal, október 23. és 25. között Hortobágyon, a Szatmár-Beregi Natúrparkban Darufesztivállal, október 24. és 25. között Kőszegen, az Írottkő Natúrparkban a hagyományos Orsolya-napi vásárral, ugyanekkor a Hollókőn, a Cserhát Natúrparkban szintén kirakodóvásárral, kerékpáros és gyalogos túrákkal, október 24-én Alsómocsoládon, a Hét Patak Gyöngye Natúrparkban szintén helyi termékek kóstolójával, illetve ökojászóházzal és közlekedési vetélkedővel várják az érdeklődőket.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.