Future Planner Development

Népszerű a hazai fejlesztésű kutyaparkoltató innováció

Hatalmas sikert aratott a magyar vállalkozás, a Future Planner Development Kft. által fejlesztett kutyaparkoltató megoldás az EB OVO Egyesület belvárosi rendezvényén.

2015.10.19 05:30ma.hu

Korunk egyik legmeghatározóbb jellemzője az "okos" mellett talán a tudatos, ami az élet minden területén érezteti pozitív hatásait. A tudatos vásárlók mellett fontos, hogy a városokban tudatos kutyatartók lakjanak, hiszen egyre többen élnek kutyával, ezért ezt a fajta életmódot fejleszteni kell, sőt, a társadalom által természetesen elfogadott szintre emelni.

A felelős városi kutyatartást népszerűsítő szervezet, az EB OVO Egyesület szeptember végén már hatodik alkalommal szervezte meg a belváros legnagyobb civil-kutyás rendezvényét. Céljuk a kulturált kutyatartás népszerűsítése egy példamutató integrált program keretében. A felelősségteljes kutyatartók érdekképviseleteként küldetésüknek tartják, hogy a kutyásokkal együtt, közösen fejlesszék a kutyás társadalom tényezőit. Ennek keretében a kutyapikniken a kutyapiszok mellett egy másik problémára is megoldást kerestek. Egyre többször okoz ugyanis gondot, hogy a gazdák nem vihetik magukkal a boltokba ebeiket, még egy gyors vásárlás erejéig sem. A kutyákat közterületen tilos magukra hagyni, forró nyári napokon pedig életveszélyes lehet a kedvencekre nézve, ha az autóban kell várakozniuk.

A megoldás a problémára - a nagyközönség számára elsőként a kutyapikniken bemutatott - magyar fejlesztésű kutyaparkoló. A hiánypótló innováció lehetővé teszi a gazdáknak, hogy úgy intézzék el akár a nagyobb bevásárlásokat is, hogy biztonságban tudhatják kedvencüket az áruház előtt elhelyezett kennelben vagy szigeten.

kutyaparkolo.hu

A kutyaparkolo.hu szolgáltatás fejlesztésében a kezdetektől részt vett az EB OVO Egyesület mellett a www.kutyabarathelyek.hu, valamint a kenneleket, kutyaházakat és kiegészítőket gyártó SINB Kft. is. Mivel a felhasználók visszajelzései meghatározzák a további fejlesztések irányát, biztosítva ezáltal a hosszútávú fenntarthatóságot, így a kutyás közösség felelős kutyatartóinak lehetőségük nyílt, hogy ötleteikkel, tanácsaikkal segítsék a kutyaparkolót még hatékonyabbá tenni, amit sokan örömmel meg is tettek, hiszen a szolgáltatás bevezetésével sokkal több időt tölthetnének együtt kedvencükkel, nem kellene otthon hagyni sem a bevásárlások, sem a hivatali ügyintézések idejére (például posta, orvosi rendelő stb).

A kutyaparkolo.hu szerint a kutyatulajdonosok sok ötlettel látták el őket, melyek közül több igen hasznosnak bizonyult és sokat segítettek a kutyaparkolók további fejlesztésében, tökéletesítésében.

Persze, joggal merülhet fel a kérdés, miért is van tulajdonképpen szükség erre a megoldásra, hiszen egyre több a "kutyabarát" bevásárlóközpont, ahol az állatok a pláza közösségi tereiben "szabadon" mászkálhatnak pórázon vezetve vagy hordozótáskában, de csak olyan gazdival, aki meg tudja fegyelmezni őket. Ugyanakkor a tapasztalatok azt mutatják, hogy egyes üzletek, például patikák vagy éttermek és egyéb gasztronómiai boltok számára higiénés problémákat vetnek fel a kisállatok jelenléte, a látogatók egy részét pedig kifejezetten zavarja a kutyaugatás vásárlás közben. Arról nem is beszélve, hogy a mozgólépcsők folyamatos veszélyt jelentettek a kedvencek lábának.

Egyértelmű tehát, hogy hosszú távon nem megoldás bevinni az állatokat olyan helyekre, ahova egyébként tényleg nem valóak, hatékonyabb, ha számukra kényelmes és biztonságos helyen várják a gazdik visszatértét.

kutyaparkolo.hu

Az ingyenesen igénybe vehető, a kutyás közösséggel továbbfejlesztett kutyaparkoltató megoldás főbb jellemzői
- Eső és napfény ellen védett kivitel
- Rendszeres tisztítás
- Maximális biztonság, zárható kivitel
- Lopás elleni védelem
- Kutyabarát anyagok
- Kényelmes és strapabíró
- Bolha és kullancs elleni ultrahang
- Sűrűbb belső háló, ami megakadályozza a kutyák etetését, az esetleges mérgezést
- Beépített kamera, melynek képe a kereskedelmi vagy szolgáltatóegység által biztosított WIFI-n keresztül mobiltelefonon követhető
- Zártabb oldalak a téli időszakra
- Egymástól elszigetelt kennelek

kutyaparkolo.hu


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.