Tolmácsszolgálat

Hamarosan élesben működik a Kontakt

Novembertől élesben működik a nagyothallók, siketek és a hallók közti kommunikációt jelnyelvvel és szöveges módon akadálymentesítő Kontakt tolmácsszolgálat.

2015.10.17 21:30MTI

A Magyar Hírlap Kósa Ádámnak, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) elnökének, a Fidesz európai parlamenti képviselőjének videoüzenetére hivatkozva számolt be arról, hogy kétszázmillió forint további támogatást hagyott jóvá a kormány a tolmácsszolgálat fejlesztésére, a tesztidőszakot október végig meghosszabbították.

A Magyar Hírlap szerint a Kontakt szolgáltatás lényege, hogy a jelnyelvi tolmácsnak nem kell személyesen elkísérnie siket ügyfelét, hanem interneten, videós kapcsolatban vagy szöveges tolmácsolással segíti a halló emberrel való kommunikációját és ez által ügyei intézését.

A videotolmács-szolgáltatást a SINOSZ fejlesztette ki, és az EU Regionális Fejlesztési Alapjának finanszírozásával valósul meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.