Resysten

Olykor nem elég a kézmosás: antibakteriális védőbevonatot minden felületre!

A közhiedelemmel ellentétben a baktérium és vírusfertőzések nem csak a hideg téli időszakban veszélyeztetik egészségünket, de az biztos, hogy legalább 80%-uk szennyezett kézfelületen terjed tovább. A kézmosás nélkülözhetetlen, de nem 100%-osan véd, viszont van egy bombabiztos, magyar megoldás.

2015.10.15 12:00ma.hu

Különösen nagy figyelmet kell fordítanunk kezünk tisztaságára, ha nem akarunk betegek lenni. A helyzet az, hogy megfelelő antibakteriális készítménnyel történő kézmosás segíthet a leggyakoribb betegségek megelőzésében. Ráadásul az utóbbi évek egyértelműen megfigyelhető trendje, hogy a munkaerő betegen is bejár dolgozni. Mikor napjainkban egyre többször szembesülünk sokszor ijesztő hírekkel a kórházi multirezisztens baktériumokról, vagy éppen a tömegközlekedéssel, repüléssel könnyedén terjedő világméretű járványok fenyegetéséről, elképzelhető, hogy a kézmosás mellé mást is be kell vetni.

Ez nem mindig elég

Jogosan merülhet tehát fel a kérdés, hogy mégis hogyan lehetne megelőzni azt, hogy az emberek végigfertőzzék egymást, hiszen nátha- és influenzaszezonban a tömegközlekedési eszközökön, az üzletekben, a munkahelyeken, az irodákban kilincsről, liftgombról, fénymásolóról, billentyűzetről, könnyen összeszedhető bármilyen nyavalya.

A titán-dioxid világszerte széles körben alkalmazott, biztonságos, élelmiszer adalékanyagként is nyilvántartott (E171) természetben előforduló fém. Az élelmiszeripar legtöbbször fehér színezékként használja, megtalálható többek között rágógumikban, fogkrémekben és egyéb naponta használatos termékekben is. Ez a titán-dioxid adja a Resysten bevonatok alapanyagát, mely fotooxidációs tulajdonságának köszönhetően a fény segítségével alkalmas a környezetünkben lévő káros anyagok lebontására.

Fény jelenlétében a titán-dioxid erős oxidációs hatása el tudja pusztítani a baktériumok sejtfalát és membránját, reakcióba lép a sejtalkotókkal, ami gátolja a baktériumok aktivitását, és végül azok pusztulásához és kémiai lebomlásához, úgynevezett mineralizációhoz vezet. A fotokatalitikus bevonat hatására szuper oxid anion keletkezik, amely a klórnál 3x, az ózonnál 1,5x erősebb hatással bír a baktériumok, vírusok és gombák megtelepedése ellen.

A Resysten antibakteriális védőbevonat bármilyen felületeken működőképes, legyen az festék, beton, fa, fém, műanyag, vagy szövet, hatékonyan alkalmazható, és hosszútávú védelmet biztosít. A nanotechnológia révén beépül az elemek közé, homogén fedést biztosít. Ügyfélszolgálati térben, vagy zsúfolt irodákban az úgynevezett irodabetegség (SBS) megelőzése érdekében az oldalfalakat és a mennyezetet is érdemes kezelni.

A Resysten antibakteriális védőbevonat kizárólag környezetbarát, természetes alapanyagokból áll. A bevonat molekuláris szinten beépül a felületbe, így nano formában onnan képtelen távozni. Alkalmazása jelentős mértékben csökkenti a VOC (illékony szerves vegyületek) kibocsátást, jelentősen csökkenti az NH3, N2O, CO2, CH4 szintet, légtisztító hatású. Ezenkívül semlegesíti az endotoxinokat, elpusztítja a gombákat, penészgombákat és azok spóráit, számottevően csökkenti a betegen töltött napok számát, a felhasznált gyógyszereket és ebből kifolyólag számos további előnnyel jár alkalmazása, nem csak a cégek működésében, hanem az egészségügy és az emberek számára is.

A módszer hatékony, olyannyira, hogy a Resysten bevonatot mindennapos forgalmi viszonyok között használják Debrecenben, a DKV CAF járművein, a Volánbusz Zrt. agglomerációban közlekedő 167 járművén. Továbbá élelmiszeripari környezetben ügyfelek által mért laboratóriumi eredmények is igazolják hathatósságát: például egy vizsgálat során a salmonella, listeria és staphylococcus tesztek kivétel nélkül mind negatívak lettek, mindamellet, hogy a csíraszám drasztikus csökkenését is tapasztalták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.