Gasztro

Kolbászfesztivált rendeznek a Magyar Vasúttörténeti Parkban

Disznótoros kolbászfesztivált rendeznek a fővárosban, a Magyar Vasúttörténeti Parkban október 16-18. között.

2015.10.09 05:30MTI
Facebook

Kiss Tamás főszervező az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a fesztiválon legalább százféle kolbász közül lehet majd választani, mind olyan háztáji kolbász, amelyeket a boltokban nem forgalmaznak. Az eseményen közvetlenül a termelőktől lehet megvásárolni az ínyencségeket.

Mácsai Sándor, a Békéscsabai Hagyományőrző Kulturális Kör elnöke kedvcsinálóként elmondta, hogy a kolbászon kívül más disznótoros ételeket is meg lehet kóstolni. Délelőttönként böllérek és mészárosok hagyományőrző népviseletbe öltözve mutatják be a disznóvágás és -feldolgozás folyamatát, és azt is, hogy miként zajlott száz évvel ezelőtt egy disznóvágás.

A jövő pénteken kezdődő fesztivált második alkalommal rendezik meg. Az első rendezvényre felépített eredeti csabai tájház lesz a mostani esemény központi helyszíne. A ház korábban, csaknem másfél évszázadon át Békéscsabán, a Kistabán utcában állt. Falain belül az egykori alföldi élettel ismerkedhetnek meg a látogatók, udvarán pedig csabai kolbász készül majd.

Családi programok, borkóstoló és három zenei színpad is várja a fesztiválra ellátogatókat. Kiss Tamás elmondta: a tavalyi rendezvényre mintegy 20-22 ezren váltottak belépőt.

Az eseményről kiadott tájékoztatóban a szervezők úgy fogalmaztak: a következő hétvégén "a főváros fog eljönni a fővárosba", hiszen a kolbász fővárosa érkezik meg az ország fővárosába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.