Nagykorpád és Felsőmocsolád

Ezer ember jut egészséges ivóvízhez két somogyi településen

A helyi kutakból nyert ivóvíz ammóniumkoncentrációja a határérték feletti, Nagykorpádon pedig a vastartalom is magas volt.

2015.09.29 07:56MTI
Forrás: Youtube

Két somogyi település, Nagykorpád és Felsőmocsolád társulásának köszönhetően októbertől ezer ember jut egészséges ivóvízhez az Európai Unió támogatásával - közölte az Ivóvízprogram Információs Központ projektkommunikációjáért felelős munkatársa az MTI-vel.

Izményi Éva tájékoztatása szerint a nettó 204 millió forintba kerülő fejlesztésre azért volt szükség, mert a helyi kutakból nyert ivóvíz ammóniumkoncentrációja a határérték feletti, Nagykorpádon pedig a vastartalom is magas volt.

A beruházáshoz az Európai Unió és a magyar állam csaknem 184 millió forintot biztosított, a szükséges 20 millió forint önerőt pedig a Belügyminisztérium pályázatán nyerte el az önkormányzatok által létrehozott társulás, így a lakosságnak semmilyen anyagi terhet nem jelent a korszerűsítés.

A 2014 májusában elkezdett munkálatok során mindkét településen korszerű vízkezelőt építettek, új vasiszap-ülepítőt alakítottak ki, átépítették a csomópontokat, átmosták a teljes ivóvízhálózatot. Nagykorpádon felújították a meglévő víztornyot, Felsőmocsoládon pedig a vízszolgáltatás biztonsága érdekében tartalékkutat fúrtak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.