Egy jó szelfi az életedbe kerülhet

Többen haltak meg a szelfi miatt, mint cápatámadásban

Egy 66 éves japán turista halt meg legutóbb a Tádzs Mahalnál, miután leesett a lépcsőn szelfizés közben. Ezzel idén már 12-re nőtt az ilyen módon végzetes balesetet szenvedett emberek száma. Ehhez képest a cápák alulteljesítettek...

2015.09.22 07:42MTI

Bár fura összehasonlításnak tűnik, de valóban komoly problémát jelent, hogy a turisták ahelyett, hogy vigyáznának magukra, azzal vannak elfoglalva az idegen környezetben, hogy a lehető legjobb képet készítsék magukról.

A halálos szelfik fele esésből adódott, a többi esetben vagy vonat ütötte el a fotózkodót, illetve vagy azért történt tragédia, mert magán a szerelvényen próbált önarcképet készíteni.

Mindemellett rengeteg az olyan eset, amely során épphogy megússzák a potenciális áldozatok. Nemrég egy parkot kellett lezárni, miután az egyik látogató a medvékkel akart pózolni.

Mivel egyre több turista kerül emiatt címlapra, számos helyen úgy döntöttek, hogy betiltják a szelfikészítést, így csökkentve az "utolsó poszt"-ok számát.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.