Környezetvédelem

Szemléletformáló kampány a parlagfű ellen

"A Polgárőrök a Parlagfűmentes Településekért" programban nemcsak az FM, hanem a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Magyar Növényorvosi Kamara is részt vesz.

2015.09.14 14:06MTI
Wikipedia - Facebook

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) és az Országos Polgárőr Szövetség közös programja lehetőséget biztosít a polgárőr szervezeteknek, hogy Magyarország teljes területén hatékonyan vegyenek részt a parlagfű elleni védekezésben, elsősorban szemléletformáló kampány szervezésével - mondta Nagy István, a szaktárca parlamenti államtitkára egy szakmai konferencián hétfőn Esztergomban.

AZ FM tájékoztatása szerint a tárca stratégiai partnereként az Országos Polgárőr Szövetség szemléletformáló kampányt hirdet a parlagfű fertőzöttség visszaszorítására. A folyamatos társadalmi szemléletformálás az a lehetőség, amelyet a polgárőrség országos hálózatán - a megyei szövetségeken, több mint 2000 egyesületén - keresztül, 52 000 fős tagságával megvalósíthat. A szemléletformáló kampány - az FM támogatásával, az Országos Polgárőr Szövetség szervezésében - a "Polgárőrök a Parlagfűmentes Településekért" konferencia megrendezésével kezdődött meg Esztergomban. "A Polgárőrök a Parlagfűmentes Településekért" programban nemcsak az FM, hanem a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Magyar Növényorvosi Kamara is részt vesz.

Nagy István emlékeztetett arra, hogy a parlagfű elleni védekezést végző civil szervezetek számára 642 millió forint pályázati forrás állt rendelkezésre ebben az évben. Elmondta: a 164 nyertes civil egyesület között 11 helyi polgárőr szervezet és az Országos Polgárőr Szövetség összesen több mint 43 millió forint támogatást kapott.

Az FM parlamenti államtitkára beszámolt arról, az agrártárca és a Belügyminisztérium (BM) közös parlagfű légi felderítési programja is működik. Ennek köszönhetően több megyében mintegy 2 millió hektár mezőgazdasági területet ellenőriztek a rendőrség helikoptereinek segítségével - tartalmazza a közlemény.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.