Mozdulj!

Több mint 230 esemény az Európai Sporthéten

A sporthét alatt számos mozgásformát próbálhatnak ki az érdeklődők, a futástól kezdve az úszáson, a tekén, s a röplabdán át a kenuig.

2015.09.07 16:21MTI
Facebook

Országszerte több mint 230 sportesemény várja az érdeklődőket a hétfőn indult Európai Sporthét keretében.

Az Európai Bizottság által életre hívott nemzetközi sorozat részeként itthon szeptember 30-ig tart az esemény. A programsorozatot Czene Attila olimpiai bajnok úszó, a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) elnöke, valamint Gyurta Dániel, szintén olimpia bajnok úszó, a Magyar Egyetemi- Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnökségi tagja nyitotta meg.

"A rendszeres mozgás három legfontosabb alappillére az elhatározás, a cselekvés és a kitartás. Azok számára, akik még nem tették meg az első lépést, erre több mint 230 alkalmat teremtünk itthon az Európai Sporthét keretében - mondta Czene Attila a rendezvénysorozat hétfői sajtótájékoztatóján. - Szeretném, ha milliós nagyságrendű résztvevőt tudnánk motiválni, fiatalokat és időseket egyaránt, s nemcsak szeptemberben, hanem egész évben."

Gyurta Dániel kiemelte, fontosnak tartja, hogy a rendszeres sport mindenkinek az élete részévé váljon:

"Remélem, minél többen el fognak látogatni az eseményekre, ugyanis az élet számos területén, például a túlsúly és a mozgásszervi problémák elkerülésében is sokat segít a sport" - mondta Gyurta, s hozzátette, a mozgás nemcsak az egészségnek tesz jót, de hosszútávon a mindennapokban is segít teljesebb életet élni, és jobb eredményeket elérni.

A sporthét alatt számos mozgásformát próbálhatnak ki az érdeklődők, a futástól kezdve az úszáson, a tekén, s a röplabdán át a kenuig. Az események nem csupán a fővárosban, hanem országszerte várják az érdeklődőket, például szeptember 16. és 20. között Szolnokon, az 52. Tiszaligeti Napokon, ahol 19 sportágat próbálhatnak ki a résztvevők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.