Kifutnak a kifutóra

Rekordszámú versenyzőt várnak a repülőtéri futóversenyre

Több mint kilencszáz versenyző regisztrált a Budapest Airport légiközlekedésben dolgozók számára szervezett szombati jótékonysági futóversenyére, amelynek helyszíne a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér I. kifutópályája.

2015.09.04 14:41MTI

A versenyzők, akik között több mint 170 külföldi is regisztrált, egyénileg 5 és 10 kilométeres távokon mérhetik össze erejüket, emellett kétfős csapatváltókban is elindulhatnak egy összesen 10 kilométeres távon. A verseny idejére reggel 7 és délután 15 óra között lezárják a repülőtér érintett kifutópályáját.

A közlemény szerint a Runway Run elnevezésű futóversenyre jelentkezők között a légiközlekedésben dolgozók mellett megtalálhatóak a különféle repülőtéri hatóságok, így a rendőrség, a Terrorelhárítási Központ (TEK), Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem képviselői is.

A magyar versenyzők nevezési díjaiból származó bevételeket idén a mozgássérültek sportolási lehetőségeit támogató Suhanj! Alapítvány számára ajánlják fel, míg a külföldi futók regisztrációs díjaiból befolyó összeget a gyermekek csontvelő-átültetését finanszírozó brit alapítvány, az Anthony Nolan Foundation kapja meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.