Rosszul végződött a táborozás

Pestissel fertőződött meg egy gyermek a Yosemite Nemzeti Parkban

Pestissel fertőződött meg egy amerikai gyermek a kaliforniai Yosemite Nemzeti Parkban, ahol júliusban táborozott.

2015.08.09 09:40MTI
Fluoreszcensen jelölt Yersinia pestis baktérium, a pestis kórokozója. (200x nagyítás) Forrás: Wikipédia

A kaliforniai gyermek, akinek életkorát és nevét nem közölték, azóta már felépülőben van.

Amerikai egészségügyi illetékesek szerint idén már több hasonló eset történt az Egyesült Államok nyugati részén. Colorado államban ebben az évben ketten hunytak el pestisben, tavaly négy ember kapta el a betegséget egy fertőzött kutyától. Kaliforniában utoljára 2006-ban diagnosztizáltak pestises beteget.

"Bár egy ritka betegségről van szó, az embernek óvnia kell magát a fertőzéstől, lehetőleg kerülnie kell a kapcsolatot minden vadon élő rágcsálóval" - figyelmeztetett Karen Smith kaliforniai egészségügyi szakember.

A pestist rágcsálók és a rajtuk élő bolhák terjesztik. Smith figyelmeztetett rá, hogy nem tanácsos mókusokat és más rágcsálókat etetni piknikezés vagy kempingezés közben, és soha nem szabad megérinteni beteg vagy elhullott rágcsálót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.