Jótékonyság

Húszmillió forintos étkezési támogatást kap 480 rászoruló gyerek

Tizenhat településen összesen 480 rászoruló gyerek kap fél éven át élelmet a Gyermekétkeztetési Alapítvány Mindenki Ebédel elnevezésű programjának keretében a Raiffeisen Bank adományából.

2015.07.20 12:58MTI

A pénzintézet idén is magánszemély ügyfeleinek egy adott időszakban történt minden bankkártyás vásárlása után tíz forintot különített el jótékony célokra. A májusra meghirdetett akció után több mint 20 millió forint adomány gyűlt össze, amelyet a Gyermekétkeztetési Alapítványon (GYEA) keresztül fordítanak a hátrányos helyzetű gyerekek megsegítésére - közölte a bank az MTI-vel.

Arról, hogy mely települések kerültek be a támogatásba, a pénzintézet Facebook-oldalán lehetett szavazni, így a felhasználók döntése alapján Dömsöd, Drávapiski, Tolmács, Tolcsva, Heresznye, Bolhó, Baskó, Ináncs, Bácsbokod, Gyód, Mánfa, Tiszainoka, Tiszabezdéd, Szentpéterszeg, Tatárszentgyörgy és Jászboldogháza településeken 30-30 gyermek részesül étkezési támogatásban.

Az adománnyal együtt a bank összesen több mint 220 millió forinttal támogatta az elmúlt hét évben a gyermekétkeztetést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.