Figyelmes mobil

Az okostelefon tudja, mikor depressziós a felhasználója

Az ember elrejtheti érzéseit családtagjai vagy barátai elől, de úgy tűnik, a leghűségesebb társ, az okostelefon mindenről tud.

2015.07.19 16:30ma.hu
freedigitalphotos.net/adamr

A Journal of Medical Internet Research tanulmánya szerint az okostelefonokból nyert adatokból 86,5 százalékos pontossággal előre lehet jelezni a felhasználók hangulatát.

A felmérésében résztvevők olyan alkalmazásokat töltöttek le, ami rögzítette telefonhasználatuk idejét, illetve a készülék GPS-adatait. A magukat depressziósnak valló alanyok átlagosan napi 68 percet használták telefonjukat, míg a jó kedélyűek csak 17 percet. Az is kiderült, hogy a depressziósok sokkal kevesebbet mozdultak ki otthonról.

„Úgy tűnik, hogy a depressziós emberek próbálják elhalasztani a feladataik elvégzését, különösen, ha kényelmetlenül érzik magukat” – mondta David Mohr, a tanulmány szerzője. „A telefonhasználat gyakorlatilag figyelemelterelésként szolgál” – tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.