Egy emelődaru segítségével

Kolozsváron "az égben" köthet házasságot nyolc fiatal pár

Egy emelődaru által 50 méter magasra emelt platformon, "az égben" köthet házasságot szombaton nyolc fiatal pár Kolozsváron.

2015.07.17 17:27MTI

Az égi esküvő annak a programsorozatnak a része, amelyet az Európa 2015-ös ifjúsági fővárosa címet viselő városban szerveznek a fiatalok számára - közölték az ifjúsági főváros honlapján. Az emelődaru a kolozsvári sétatéren, a Kaszinó közelében emeli majd 22 emeletnek megfelelő magasságba a fedett platformot, amelyen az "égi házasságok" köttetnek.

Amint a honlapon közölt képeken látszik, a platformon egy gyűrű alakú asztal található, amely körül 22 széken foglalhat helyet az ifjú pár, a násznép és az anyakönyvvezető, akiket biztonsági övvel kötnek üléseikhez. A gyűrű belsejében a kiszolgáló személyzet számára alakítottak ki teret.

Az égi esküvőre a házasulandók egyperces videóval pályázhattak, amelyen szerelmük történetét mesélték el. A nyolc szerencsés pár közül hetet sorshúzással, egyet pedig a videókra leadott közönségszavazatok alapján választottak ki.

A magasba emelt platformot egyébként szombaton és vasárnap égi reggelire, ebédre, vacsorára és mulatságra is igénybe lehet venni. A szervezők szombaton 15, vasárnap pedig nyolc emelésre számítanak. Az égi étkezésekből és mulatságokból befolyó összegből tehetséges kolozsvári fiatalok számára biztosítanak ösztöndíjat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.