Sörmérték

Melegben jól csúszik a folyékony kenyér

A hőség miatt jelentősen megnőhet a sörök iránti kereslet az idén nyáron a Magyar Sörgyártók Szövetsége szerint.

2015.07.07 17:20MTI

A szervezet keddi közleményében ismerteti: tavaly nyáron a napi maximum hőmérséklet 2-6 Celsius fokkal alacsonyabb volt, mint az azt megelőző évben, a sörfogyasztás pedig 7 százalékkal lett kevesebb, mint 2013 azonos időszakában.

A szövetség adataiból az is kiderül, hogy 2014-ben a június volt erős, így tavaly a második negyedévben 8 százalékkal több sör fogyott, mint az előző év hasonló időszakában.

Negyedéves szinten az eltérés 125 ezer hektoliter is lehet, ami 25 millió félliteres sörnek felel meg - közölték.

A szervezet közleménye szerint az idei nyár eddig inkább a 2013-as minta szerint alakul.

A Magyar Sörgyártók Szövetségének tagvállalatai a Borsodi Sörgyár Kft., a Dreher Sörgyárak Zrt. és a Heineken Hungária Zrt.; négy magyarországi gyárukban összesen 6,2 millió hektoliter sört termeltek 2014-ben. A sörgyárak csaknem 1700 dolgozót foglalkoztatnak, és beszállítóikon keresztül munkát adnak további 25 ezer embernek

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.