Hidratálás

Hét módszer a folyadékpótlásra, ha már a víz gondolatától is rosszul van

Nem győzzük mondani, hogy igyanak, mert kánikula van! De ha már a napi 2 liter után fuldoklik a víz gondolatától is, van hét trükk arra, hogy kellemesebben hidratálja magát.

2015.07.05 16:28ma.hu

Csak júliusban érkezett az idei nyár, de mintha azonnal be akarná pótolni a hiányzással töltött időt, és alaposan felkapcsolta a termosztátot. Nagyon fontos, hogy ilyen melegben megfelelő mennyiséget igyunk, de hogyan, mikor még az átlagos napi bevitelt sem szoktuk elérni, nem hogy a turbófokozatot?!

Tudjuk, hogy a folyadék lételemünk, és azt is, hogy szervezetünk 60-70 százaléka víz, a vízben oldott elektrolitok pedig sok élettani folyamatban nagyon fontos szerepet játszanak. De vajon tisztában vagyunk azzal, hogy csapvizet vagy ásványvizet igyunk-e és egyáltalán mennyit? Ráadásul, örök kérdés, hogy a víz klórozása, ami a világ minden országában alkalmazott gyakorlat, káros-e szervezetünkre.

Persze, nem azt mondjuk, hogy dobjuk el most azonnal az ásványvizes üveget, vagy álljunk le a csapvízzel, ezekből továbbra is fogyasszunk napi legalább 2 litert, de mindezek felett van további hét, ízletes ötletünk.

1. Dinnye: 92% víz, 8% cukor


2. Uborka: salátába, vagy önmagában, magas víztartalmú, alacsony kalória

freedigitalphotos.net/Keerati


3. Leves: hígabban fogyasszuk, kevés sóval és cukor nélkül, így fogyasztani is fog

Fotó: Flickr, Carol VanHook


4. Tea: forrón vagy jéggel, tele egészséges összetevőkkel, és nem hajtja a vizet

Gif: BUZZFEED.TUMBLR.COM


5. Tej: mandula vagy kókusz, állítólag jobban hidratál, mint a sportitalok

freedigitalphotos.net/adam


6. Zeller: reméljük szereti, mert nagyon finom, tele rostokkal és vízzel

Gif: Imgur


7. Zöldsaláta: a magas víztartalmú jégsaláta mellé tegyünk sok más zöldet, paradicsomot, de öntetet ne!

Fotó: Flickr, Joe Buckingham


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.